Google-Beoordeling
4.3
js_loader

Koelvloeistof heeft ook een sterk corrossie beschermende functie vooral voor de moderne volledig alluminium motor onderdelen. Vrijwel elke Volkswagen, Audi, Seat en Škoda is op dit moment uitgevoerd met koelvloeistof van het type G12 plus. Ook wel lila koelvloeistof genoemd. Dit in tegenstelling tot de groene koelvloeistof G11 die hiervoor werd gebruikt.

Onderling absoluut niet uitwisselbaar

Koelvloeistoffen zijn onderling absoluut NIET uitwisselbaar. Het is nog beter bij lekkage en gebrek aan koelvloeistof het systeem voor nood met water bij te vullen dan te kiezen voor een niet gelijkwaardige koelvloeistof.

Door vervuiling of vermenging met andere vloeistoffen kunnen zeer moeilijk oplosbare verstoppingen in de kleinste koelkanaaltjes in de motor en overige delen van het koelsysteem ontstaan.

Om bovengenoemde reden vervangen wij bij reparaties aan het koelsysteem (bijvoorbeeld bij vervangen van de radiateur of de waterpomp) de gehele inhoud voor nieuwe originele koelvloeistof, met een standaard anti-vries waarde van -36ºC.

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor onderhoud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.