Google-Beoordeling
4.3
js_loader

Algemeen geldt: het voordeel van winterbanden start rond de 7 graden boven nul. Door een andere samenstelling van het rubber en profiel zijn deze banden gemaakt om meer grip te bieden bij lagere temperaturen en een gladder wegdek. Winterbanden zijn in veel landen zelfs verplicht. Maar wat is het nut van deze banden precies? En welke voor- en nadelen bieden ze ten opzichte van zomerbanden?

Voordeel van winterbanden

Dankzij hun unieke samenstelling bieden winterbanden enkele duidelijke en belangrijke voordelen ten opzichte van de zomerbanden:

  • U krijgt meer grip, wat altijd beter aanvoelt. Niemand is helemaal zorgeloos als hij op een glad wegdek rijdt, maar met banden die zijn gemaakt voor deze weersomstandigheden bent u zekerder van uw zaak. Gaat u op wintersport? In veel landen zijn winterbanden verplicht.
  • De remweg is in gladde omstandigheden door winterbanden veel korter. In sommige gevallen zelfs de helft korter dan bij zomerbanden. Dit komt door de betere grip die deze band heeft. Komt u dus in een situatie terecht waarbij hard remmen noodzakelijk is, dan kunnen uw winterbanden een groot verschil maken.

Het nut van winterbanden zit hem dus vooral in het verbeterde contact met het wegdek. En als dit wegdek minder grip biedt, wat vaak het geval is in winterse omstandigheden, heeft u juist alles nodig om de controle over uw auto te behouden.

Nadeel van winterbanden

Waarom rijden we eigenlijk niet gewoon het hele jaar op winterbanden? Dat heeft te maken met twee belangrijke factoren:

  • Slijtage: In de zomer slijtendeze banden een stuk sneller. Omdat het rubber van winterbanden zacht is hebben warme omstandigheden een grote impact op de levensduur van het wiel. Hierdoor zult u sneller toe zijn aan een nieuwe set.
  • Niet geheel onbelangrijk is het feit dat in de zomer, winterbanden juist minder grip bieden dan de zomerband. Ook dat komt door de rubbersamenstelling; deze is echt gemaakt om optimaal te presteren bij koude weersomstandigheden.

Heeft u al een afspraak voor de bandenwissel al gemaakt? 

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor onderhoud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.