Google-Beoordeling
4.4
js_loader

Onze services

Iedere automobilist maakt op een andere manier gebruik van zijn of haar auto. Daarom zal bij iedere auto een ander onderhoudsadvies horen. Toch zijn er twee algemene keuzes die u als VW, Audi, Seat of Škoda rijder kunt maken: regulier onderhoud volgens vaste standaard intervallen (15.000 km of 1 x per jaar) of onderhoud volgens Verlengde Onderhouds Intervallen (ook wel VOI genoemd).

Vast onderhoud (Lupo, Fox, Up!)

Vast onderhoud betekent dat uw Volkswagen op een vast moment naar de werkplaats moet komen voor een onderhoudsbeurt. Bij elke 15.000 km of na 1 jaar zal er een kleine of grote onderhoudsbeurt uitgevoerd moeten afhankelijk van de leeftijd en kilometerstand. 

 

Longlife service (bouwjaar 2000-2014)

Alle Volkswagens, Audi’s, Seats en Škoda’s  kennen het zogenaamde Longlife service interval. Ook wel verlengde onderhoudsinterval (VOI) genoemd. Uw auto heeft slechts een servicebeurt nodig heeft als het VOI-systeem dit aangeeft. De auto berekend aan de hand van uw rijgedrag en gebruik van de auto in combinatie met een sensor die de oliekwaliteit meet, wanneer de auto onderhoud nodig heeft. In de regel geldt dat de onderhoudsintervallen maximaal twee keer zo lang kunnen zijn, dus 30.000 km of 2 jaar. Dit type onderhoud wordt ook wel variabele onderhoudsintervallen genoemd.

U heeft echter wel de keuze of u gebruik wilt maken van deze techniek. De olie en daarmee de onderhoudsbeurt is namelijk een stuk duurder dan een onderhoudsbeurt volgens de reguliere standaard intervallen. Als u bijvoorbeeld weinig rijdt (minder dan 12.000 km per jaar) bent u meestal voordeliger uit om de auto volgens de reguliere standaardonderhouds intervallen te laten service-en. U kunt iedere beurt opnieuw kiezen om van de ene naar de andere intervalsoort over te stappen. Wij adviseren u hierin graag.

Inspectie- en olieservice (bouwjaar na 2014)

Vrijwel alle Volkswagens, Audi’s, Seats en Škoda’s die na 2014 zijn geleverd kennen een gescheiden inspectie- en olie service. Dit houdt concreet in dat auto afhankelijk van het gebruik zelf aangeeft wanneer deze toe is aan een inspectie en wanneer de olie ververst dient te worden. 

Aanvullende werkzaamheden

Naast het reguliere onderhoud kunnen er aanvullende werkzaamheden plaatsvinden, dit is afhankelijk van de leeftijd en gereden kilometerstand. Onder aanvullende werkzaamheden vallen o.a. het vervangen van filters, bougies en remvloeistof. Wij zullen altijd vooraf een offerte uitbrengen, zodat u exact weet waar u aan toe bent. 

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor onderhoud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.