Google-Beoordeling
4.4
js_loader

Deze vorm van onbalans wordt verholpen met behulp van balanceren waarbij de twee zwaartepunten aan de binnen- en buitenzijde van het wiel gecorrigeerd worden door het plaatsen van gewichtjes aan de buitenkant van de velg. Dit is de meest gangbare vorm van balanceren.

Krachtvariatie

Een perfect gebalanceerd wiel kan nog steeds trillen door krachtvariatie…

Krachtvariatie wordt veroorzaakt door verschil in stijfheid van de wang en/of loopvlak van de band en/of het niet mooi rondlopen van een wiel. Deze vorm van onbalans kan alleen belast worden gemeten. Hierbij worden alle realistische omstandigheden nageboodst, dus alsof u over de weg rijdt.

De balanceermachine van Hunter VAS6230A kan een band-/wielcombinatie belast meten op balans, krachtvariatie en rondheid.

Het hoogste punt of de stijfste plek van de band wordt op het laagste punt van de velg geplaatst, waardoor het wiel mooi rond loopt bij een vollastmeting. Deze procedure wordt ook wel ForceMatching genoemd en lost vrijwel alle trillingsproblemen op:

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor onderhoud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.