Bij alle Volkswagens en Audi’s van na bouwjaar 2001 in alle motorvarianten kan de auto zelf het onderhoudsmoment bepalen.

Door de technische vooruitgang zijn de onderhoudsintervallen verlengd. Hierdoor heeft uw auto alleen nog maar een grote onderhoudsbeurt nodig een zogenaamde long-life servicebeurt. Ondanks deze ‘variabele’ onderhoudsintervallen wordt er echter wel een maximale periode van 24 maanden aangehouden. Dankzij deze ontwikkeling bespaart u een hoop tijd en geld.

Alle nieuwe Volkswagens en Audi’s, met uitzondering van de Lupo, Fox en de Up! zijn uitgerust met deze verlengde onderhoudsinterval (VOI) technologie. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat uw auto slechts een servicebeurt nodig heeft als het VOI-systeem dit aangeeft.

Naar aanleiding van uw rijstijl en de gebruiksomstandigheden kan de VOI-technologie vaststellen in welke mate de onderdelen aan slijtage onderhevig zijn. Het VOI-systeem zal op het dashboard aangeven wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is.

Bij deze ruimere onderhoudsintervallen speelt de kwaliteit van de motorolie een belangrijke rol. Daarom is er een hoogwaardige VOI-olie ontwikkeld die uiteraard ook los te koop is bij ons. Deze hoogwaardige VOI-olie behoudt langer haar smeerfunctie en zorgt ervoor dat de motor langer wordt beschermd.

De voordelen van Longlife service (ofwel VOI)

  • minder vaak met uw auto naar garage
  • een auto geeft zelf aan wanneer het tijd is voor een servicebeurt
  • een mindere belasting voor het milieu

Afspraak maken?

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor een longlife beurt. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.

Maak direct een afspraak