Google-Beoordeling
4.3
js_loader
Ruitenwisserbladen

Ruitenwisserbladen

De meeste automobilisten vinden ruitenwisserbladen maar duur. Klopt, tenminste als u gemiddeld €40,- voor goed zicht veel geld vindt. Dan zijn ruitenwissers inderdaad duur. Het is alleen ook van de weinige onderdelen aan een auto waarvan je direct merkt dat u ze heeft laten vervangen. Goed zicht is toch het belangrijkste tijdens het rijden? Volgens ons niet echt verstandig om hierop te bezuinigen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een goedkope set wissers van de Lidl, Doe het zelf zaak of de Action.

Met wisserbladen is het net als met een tandenborstel. Eén á twee keer per jaar moet u ze gewoon vervangen.

De Duitse ANWB, de ADAC heeft in november 2015 een aantal wisserbladen uitgebreid getest. Ze hebben voor het eerst niet alleen gekeken naar de kwaliteit nieuw uit de verpakking, maar ze hebben de wisser ook onderworpen aan een slijtage test. De beste wisserbladen bleken de Bosch Aerotwin en de originele Volkswagen Aerosets te zijn. Vandaar dat wij voor de VAG merken uitsluitend originele wisserbladen op uw auto monteren en voor alle andere merken kiezen voor Bosch. Overigens zijn de originele ruitenwisserbladen vaak nog een stuk goedkoper dan de Bosch wisserset:

  • Polo: Bosch Aerotwin € 38,- / Volkswagen origineel € 33,-
  • Golf V: Bosch Aerotwin € 48,-  / Volkswagen origineel € 40,50

Maar let op: komt u ergens ‘relatief goedkope’ Bosch wisserbladen sets tegen: denk er dan om dat deze wisserbladen mogelijk al erg lang op voorraad liggen. Uit de eerder genoemde test bleek ook dat dergelijke ‘oude’ wisserbladen aanmerkelijk slechter wissen en veel sneller slijten. Met andere woorden: is een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo! Binnenkort wordt het vermelden van de verpakkingsdatum gelukkig verplicht voor wisserbladen! Op de originele sets staat al een uiterste verkoopdatum. Daarom zijn wij nooit meer dan 5 tot maximaal 10% goedkoper met originele wisserbladen omdat  ‘groot inkopen’ om eerder genoemde reden geen zin heeft.

Samenvatting van de test van flatblade ruitenwissers bij de ADAC:

RuitenwisserEind oordeel
Bosch Aerotwin+/++
VW Aeroset+/++
Bosch aero twin retrofit+
SWF Visioflex+
Valeo Silencio X-trm+

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak met onze werkplaats voor onderhoud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur ons een bericht, of bel 020 42 65 858.